Posts

Showing posts from September, 2013

Misi mengumpul duit

Image
Assalamualaikum.


Memandangkan aq dh xada phone sekarang sbb abg ngah aq yg guna, so aq ingat nak simpan duit sikit untuk beli phone. duit raya thun lepas ngan thun ni dh cukup 200 tpi ofcourse la, blum cukup nk beli phone. aq nk kumpul 200 lgi lpstu nk suruh abah ngan mama tmbahkan

Selalunya duit belanja sekolah aq abah bgi Rm5 tpi aq xbelanja Rm5 sekaligus. paling2 tidk pun aq guna 2 ringgit je beli nasi goreng ngan air masa rehat. lagi singgit aq beli iceblend tepi pagar skolah. tpi adakalanya aq hanya belanja singgit tpi yg silapnya, duit yg aq kumpul tu habis aq guna kalau pergi shopping ngan mama. lagipun barang2 yg aq duk beli tu bukan keperluan pun, tu semua hanya kemahuan aq je arghhhh

Sekarang ni aq ada 20 ringgit je. Kan dah kena cover balik duit yang aq spend masa shopping tu -_- . memanglah aq boleh je mintak duit lebih ngan abah ke mama ke tapi aq xnak susahkan mama ngan abah semata2 untuk pennuhi kemahuan aq. kadang2 time diorang xde duit contohnya akhir2 bulan sebelum g…