Asrama vs Berulang

Assalamualaikum.

This quiet hell that is my mind

Aq benci budak asrama skolah aq. Diorang ni selalu je ada sifat perkauman -.- contohnya kalau ada apa2 hal berlaku, diorang taknak cite pun dkt budak berulang mcm aq. ayat femes yg diorang slalu ulang "ni hal budak asrama, ko budk berulang xperlu tahu" well hello aq budak skolah ni jugak so aq berhak tahu apa2 kejadian yg brlku dkt skolah tak kira mlibatkan asrama atau tak!

macam haritu, ada pencuri pecah masuk dorm form 2. bila aq tanya diorang cakap aq tak perlu tahu. pesal doh ngan diorang ni. mana la tahu takut2 aq terserempak dengan pencuri tu ke lol -.- tpi sungguh aq ckp budak berulang ni always dipandang serong. aq ulang, ALWAYS.

let me tell you apa yg budak asrama selalu bezakan dengan budk berulang, pertama 'kt asrama ni solat cukup 5 wktu,berjemaah pulaktu....." nampak tak yg diorang ni riak? lgipun kitorang pun solat cukup jugk and ada je yg berjemaah dengan family. kedua, "kt asrama blh study group ramai2,blajar ramai2..." kalau berulang boleh pergi tuisyen, kalau study group pun taktentu lgi korang 'study' takut2 jadi 'berbual group'

ketiga "kt asrama boleh rapat dengan kak senior.." what? kahkahkahkah *dengkinya* kalau duk kt rumah blh rapat dengan family. mana yg lagi bagus family ke kak senior? lol. keempat "kt asrama ada program usrah.." yg ni memang berfaedah la tpi budk asrama pun ada jugk yg sosial lebih dari budk berulang. sorry to say la. kelima "kt asrama boleh belajar berdikari" apa kt rumah ingat xboleh belajar berdikari ke? aq basuh kain pun sendiri jugk,cuci pinggan sendiri, lipat baju sendiri. hahahaha -.-

sebenarnya banyak lagi ayat2 pedas yg diorang ni selalu ckp kt kitorang tpi aq malas nk tulis. bye!




Comments

Popular posts from this blog

update (:

Bosan Tunggu UPU

Happy 2013 :)