Kehidupan di asrama.


563503_476223395779155_980715046_n_large

Assalamualaikum. Mira baru balik dari asrama. Kehidupan di asrama tersangatlah memenatkan. Sungguh. Sekarang ni tak pasal2 mira dah terkenal satu skolah sbb mira homesick. Homesick tu perkara biasa la kan. smua yg mula2 masuk asrama pun mesti kena homesick.

Kisahnya, haritu mira memang dh x dapat tahan air mata mira, jadi mira pun menangis sepuas puasnya, homesick,stress,masalah dorm,rindu aidil, macam2 lagi. mira menangis dari pukul 6.30 sampailah nk dekat habis maghrib. sampaikan warden sendiri kena masuk campur. mira benci kak helwa! dia rakam gambar mira menangis tu, then dia tunjuk dkt budk form 3. gila! mira benci kak helwa tahun ni! perasan bagus sgt.

Tugas sebagai helwa, kenalah bagi nasihat, ni tak, memalukan orang adalah. gilaaaaaaaaa. benci helwa, FOREVER!!!!!!!!! lepas tu, nk jadikan cerita, bukan dkt situ je cerita tu habis, malah bersambung pulak dalam kelas. bukan kelas mira tapi kelas orang, citernya, mira ada sorang waris, dia cikgu dkt skolah mira, dia pergi citer dkt anak2 murid dia pasal mira homesick tuh. lepastu hapa lagi, nama mira femes lah.

Bukan mira mintak semua ni, kenapa diorang suka sangat tengok mira camni? tak adil tahu! moga2 Allah membalas apa yg mereka lakukan. lagipun doa orang yg teraniaya mudah termakbul. Salah mira jugk sbb mira tk fikir masak2 masa nk buat keputusan duduk asrama tuh. Mesti diorang akan cakap mira ni manja and what so on. Mira tak kira, ini keputusan nekad dan muktamad, mira takkan memohon utk masuk asrama lagi!

 Oh lupa, kelmarin ada kejohanan merentas desa. Mira tk dapat lari sebab kaki mira cramp. sampai hari ni pun tak hilang2 lagi sakit kaki tuh.

maybe ada hikmah disebalik semua perkara pahit tu.

Comments

Popular posts from this blog

update (:

Bosan Tunggu UPU

Happy 2013 :)