Posts

Showing posts from January, 2013

Asrama?

Image
Assalamualaikum.


Sekarang dh masuk bulan februari. Cepatnya masa brlalu. Tpi alhamdulillah, sepanjang bulan januari, x ada benda buruk yg berlaku. Stakat ni mira xde masalah lagi dkt skolah. Mintak2 februari pun sama.

Lepasni, mungkin mira dah jarang2 update sebab mira bakal bergelar PELAJAR ASRAMA. Keputusan nk duduk asrama ni atas mira sendiri. Mama ngan abah pun bagi green light. Esok mira dh nk pergi asrama. So harini agak busy menyiapkan segala keperluan asrama.

Sebelum ni mira berulang. Disebabkan mira selalu balik lewat, sampai pak guard tu pun dah cuak tengok muka mira, so mira rse ada bgus gak duk asrama. Lagipun mira dh form2, tahun depan dah sah2 kena duduk asrama. Form 3 nanti mesti berlambak tuisyen kt skolah. Erm erm. Mira pun jarang2 siap hw, bila duk asrama nanti harap2 mira jadi rajin. Aminn.

Mira tknak update panjang2, malas sebenarnya, lgipun mira kna kemas barang2 mira ni, baibai and wish me luck.

February, please be nice. Sincerely,me .







Keletihan.

Image
Assalamualaikum.


Haaaiii :) sorry sebab dh lama xbukak blog, sejak bermenjak ni memang letih gila. Balik sekolah tu terus tidur sampaila ke maghrib. malam tu pulak buat homework, takpun sambung tidur, kebanyakannya sambung tidur la, hahaha. twitter ngan instagram pun dh jarang2 bukak. facebook? lagila berhabuk!

stress. sekarang ni dh naik pangkat jadi monitor pulakk dohh -.- omg!! So, hari hari la tugas mira nk kena pergi tanda kehadiran tuh. tak kuasa mak. memandai je diorang ni pergi lantik mira jdi ketua. tapi, takpelah nk wt acano, orang bagi amanah dan tanggungjawab tu kita kena la pikul betul2 kan. ahaks ._.

Handphone pulak bangang semacam. Xboleh message, xboleh itu ini. arghh! okey xpe, mira nk beli handphone baru kott hujung tahun ni. duit simpanan pun ada la sikit2 tu, lepastu tambah dengan duit mama, cukupla kott erm. nanti 30hb ni dpt duit RM100 , alah yg bantuan awal persekolahan tu. blh la nk beli phone. haha orang suruh buat beli peralatan sekolah, mira nk beli henpon l…

Kenapa suka Bigbang?

Image
Assalamualaikum.

Tajuk cam takboleblah je, haha. Sape minat Bigbang? yeayy kita Vip ^^

bigbang fantastic baby. ahah comel je top.
Why i like them? they are talented,hardworking,playful,cute,stunning,innocent,stylist, never fail to make Vip proud and so on. Lagu2 bigbang taksama dengan lagu kpop yg lain! Mira paling suka lagu monster,blue dan tonight. Mv diorang pun gila2. haha.
Bigbang ada video parodi diorang sendiri. Yg paling best ialah parodi secret garden! Yg ni memang poyo. Hahaha. Lucu gila XD

Bigbang Secret Garden Parody (Part 1)
Bigbang Secret Garden Parody (Part2)
Amaran keras : DIORANG BUKAN GAY. BUKAN GAY!!!! 
Im not fan of exo, but get well soon kai! 

Result last year exam.

Image
Assalamualaikum.


Hai haii :D malas sbenarnya nk update ni tapi buat2 rajin -.-

Mira dah tanam azam baru, mira nak berubah tahun ni! mira nk bersihkan nama mira yg agak tercemar thun lepas T_T lagipun result mira masa priksa akhir thun bru ni memang teruk giloss kot. actually, result last year exam untk form 1 thun 2012, drop gila and cikgu ckp result kami teruk. Aaaa, ini semua salah pbs.

Yup, pbs harus dituding dan dipersalahkan. kitorang kena buat pbs lagi, ulangkaji untk last year exam lagi. mana sempat ! yang paling tinggi sekali pun 7A je. result mira memang drop gila ah, x berani nk ckp dkt mama sbb kalau ckp confirm2 dh xleh on! Lol ._.

Mira dapat 3A,2B,3C dan 1D . Mula2 tu ingat D tu dh fail, so memang frust gila ah, last2 dpt thu D lulus lgi, dan E barulah gagal. alhamdulillah. at least semua lulus. Nk thu tk subjek mana yg mira dpt D tu? Kemahiran Hidup T_T. priksa awal tahun mira dapat 8A,1B .... akhir tahun nah hambik kau!! ABCD semua ada . sebenarnya mira memang x ulangka…

1st New Year Giveaway by SD

Image
Assalamualaikum.

Harini mira nak join giveaway. Jom join ramai2. hadiah pun menarik XD

Random tag : sya aishah

Happy 2013 :)

Image
Assalamualaikum.


Hai :) so camner dengan persekolahan tahun ni? bagi korang best ke tak? bagi mira, boleh tahanlah. takdelah teruk sangat. tahun ni mira dah 14 tahun. cam tk caye pun ada ._. masa hari pertama datang sekolah tu, hati tengah dup dap dup dap sebab tak tahu dapat kelas mana kan.

Mira target Ibnu Jauzi ngan Ibnu Khaldun je (kelas kedua dan ketiga) sebab mira xyakin dapat kelas pertama. masa tengok dekat senarai nama tu, Alhamdulillah, mira dapat kelas IJ. mira dah cukup bersyukur dpt kelas kedua sebab dekt skolah tu memang banyak saingan. Okeyla sebab dlm kelastu banyak jugak kawan2 yg rapat dgn mira. Dahtu sekelas skali dengan spupu pulak tu :)

Dapat sit belakang skali, bawah kipas pulak tu, yeayy! Yang xboleh belah, kena pulak jadi assistant . Omg, macamlah tak ada budak lain dalam kelas tu nak lantik. urgh. hari pertama skolah pun dah ada homework. apakah? -.- lupa nak cakap azam mira untuk tahun 2013 ni, hehe :

1. Taknak couple. Focus untuk study
2. Nak siapkan semua ho…