Posts

Showing posts from December, 2012

Kawaii Giveaway by Mimie & Isha

Image
Assalamualaikum. Okay, harini nak join satu giveaway ni. Lebih 50 hadiah untuk dimenangi!! Tarikh tamat 25 January. Nasib baik sempat. hehe :D Memandangkan mira dah deactive facebook mira, so tak dapat nak like page blog mimi dan sponsor2 tu. Sorry sangat2. tapi mira ada twitter dan mira dah follow twitter mimi. Username mira : @gk_ae
untuk hadiah mira nak ni :
Rilakuma with headphone. Comell gitu ><


Ni jugak. hehe :D

jom join ramai2 :)

The greay holiday giveaway by izyan and scha feeqah

Image
*click banner untuk join contest.

Harap2 boleh menang sebab semua syarat dh ikut. Jom join, :D

Tag:semua yg tengah baca ni.

Hang out! yeayy :D

Image
Assalamualaikum


Haii bloggers :) Dah lama x update kan. Kemalasan menjadi jdi sejak kebelakangan ni -.- Ketepikan, bukan tu tujuan mira update ni. here it is :-

Yeayyy dini ajak mira hang out. Pergi perpustakaan awam kb je tpi okeylah dri takde, uhuk T_T so, pada hari yg dijanjikan, dini dtg ambik mira dkt rumah. I was so excited you know. lepastu dini ckp yani nak ikut sama. mira okey je. lepastu sampai dkt rumah yani. then bila yani masuk keta, yani tanya mira "kau sapa?" then mira balas "aku kenal kau ke?" sambil buat dukface, haha XD

Yani memang cenggitu, dia giler-giler tapi baik tau. then singgah kejap dekat pejabat radio kelantan fm sebab mama dini ada hal dkt situ. lepastu barulah pergi library. masa mula2 sampai tu, yani dgn dini nervous la gak sebab ni first time diorang dtg sini. tapi bgi mira dah second time.

So, masa nk naik tangga, senyap gila, xde bunyi pun.then tetiba kalkulator yg mira pegang jatuh. dua kali pulak tuh, bising kay. 5 minit kemudian …

Perginya seorang nenek :'(

Image
Assalamualaikum



Firstly jom sedekahkan Al-Fatihah buat arwah nenek mira yg bru meninggal dunia pada 2 disember lepas. Semoga rohnya ditempatkan dikalangan orang yg beriman :')

2 Disember 2012, 1 pagi : "Kakak bangun bangun, kemas barang, kita blik sekarang, nenek dh tkde" . Masatu mira tgh mamai lgi. Then duduk kejap. Nenek dh xde? Apa ni? Lepastu mama dtg blik, dia ckp lekas simpan brg. Then mira ikut je. Dlm hti memang brdebar. Ya allah apa yg dh jdi ni?

Lebih kurang pukul 8 pgi kitorang smpai rumah nenek. Msuk je dlm rumah tu rasa macam x percaya pun ada. Masatu air mata ni xleh nk tahan. Kt situ jugk mira menangis. Ya Allah...Nenek mira tgh tidur. Tidur buat selama-lamanya. :'( Lepas dimandikan, mira cium nenek. Sejuknya. Jenazah nenek cantik. Kuning. Urusan pun berjalan lancar.

Dah cukup lama nenek bertarung dengan penyakitnya. Menderita sangat. Dan memang harapan untuk sembuh itu terlalu tipis. Mungkin ada hikmahnya dia pergi :')

Setiap yang hidup itu pasti …