Posts

Showing posts from July, 2012

La tahzan :)

Image
Assalamualaikum.  dah lama rasanya aku tinggalkan blog aku yang dah berkurun tak berupdate. ish, berkurun ke? bukan ke baru dua tahun lepas aku buat blog nih? ish .
jauhnya aku lari dari tajuk, -.- sebenarnya kan sekarang ni nama aku ada dekat tangan kaunselor. sekarang ni pun nama aku tengah 'hot' di kalangan senior perempuan. hurm. mula2 aku rasa frust , tapi lama2 aku paham, benda ni terjadi sebab tindakan aku sendiri yg pandai2 cari penyakit, aku tak boleh salahkan sapa2. siapalah yg suruh aku pandai2 buat macam tu? soalan yg tidak mencabar akal dan minda langsung ! cehh, aku sendiri yang cari penyakit !
Hidup ini memang penuh dengan cubaan yang harus dihadapi, Tetapi yakinkanlah dari dalam lubuk hatimu, Bahawa Allah tidak akan menguji seseorang melebihi kemampuan dirinya,Yakinlah setelah gelap pasti terang akan menjelang.. Ujian dan cubaan yang diberikan kepada kita, kepahitan dan keperitan yang kita rasai, Pasti ada makna disebalik itu semua, La tahzan innallaha ma'an…

ramadhan !

Image
Assalamualaikum 



lepas balik sekolah tadi, aku terus pengsan atas katill, penat sangat lah tu, macamlah kerja aku buat rumah batu kan kan? *kutuk diri sendiri. kelas aku tu tingkat ke-3 , naik turun naik turun, lagi2 kalau haritu ada subjek sains ngan ictl

aku nak share pasal pengalaman aku puasa tahun lepas lepas. masa darjah 3 lagi aku belajar puasa, tapi separuh hari je lah hihi :3  masuk darjah 4, camtu jugak, aku puasa separuh hari, mak aku suruh aku belajar puasa penuh sebenarnya , tapi lepas balik sekolah tu, aku curi-curi minum air , hehe :D

masa sahur tu aku tak lalu nak makan sebab tu aku puasa separuh hari je, mak aku suruh aku minum air banyak banyak, tapi masalahnya, mak aku dah campur air masak sejag tu dengan habbatus sauda, aku tak suka bau dan rasa berminyak habbatus sauda tu. so, aku bawa air dalam gelas aku tu ke ruang tamu, kononnya nak minum depan tv, tapi , aku cuah air tu dalam sink , haha, jahat tak aku.

kurma pun senasib jugak. aku tak suka rasa lembek lembek…

tired of waiting :/

Image
Assalamualaikum 


sekarang, mak aku balik pukul 5.30 , Ahad sampai Selasa sebab dia guru fardhu ain. jadi jenuhlah hari2 abah aku beli makanan dekat luar. hari2 aku mengadap ayam gulai -.- aku rindu nak makan masakan mak aku, tapi Rabu dan Khamis je aku dapat peluang tu, abah aku pulak reti masak ikan goreng je, kalau nasib aku baik, pak saudara aku akan tolong masakkan lauk, tu pun rasa pelik, sebab dia orang singapore, so gaya dia masak tu lain.

tadi cikgu sejarah aku mintak tolong bawakkan kertas PBS ke bilik guru, lepastu aku bawakkan je lah, then cikgu pun mintak tolong semak nama , so aku dengan kawan aku pun tolonglah cikgu, padahal masa tu sepatutnya masa sains.  adalah dekat sejam jugak aku duk menyemak nama tu , sampai habis masa sains tu.

then masa dalam musalla, aku tanya dekat kawan aku, cikgu sains marah tak? then diorang cakap, cikgu sains macam marah jugak gitu, lepastu aku dengar yg masa sains tu buat eksperimen, ouh damn, menyesal gila tak masuk kelas sains tadi, tap…

random post :)

Image
aku masih trauma, pasal semalam, aku main lah laptop dalam bilik, tengah syok2 main tuh, pappp!! lampu terpadam, dahlah masa tu dah pukul 12.30, cepat2 lah aku tarik selimut aku tu, then aq menyorok dalam selimut, aku dah memang takut gila masa tu, lama lama tuh, aku tak tahu pulak yang aku boleh tertidur, masa aku bangun tuh, elektrik masih terpadam, masa tu dah pukul 5, then aku keluar lah kejap sebab aku ada nampak cahaya dekat luar,

tengok2 tu lampu dekat ruang tv tuh masih menyala, aik? aku dah naik heran kan, then aku try lah bukak kipas apa semua tu , boleh pulak. kenapa dalam bilik aku tak ada elektrik? masa tu aku mengantuk gila then aku ambik selimut dengan bantal, aku terus je tidur, x ada masa nak fikir benda karoot komedia camtu, tapi sebenarnya aku takut jugak,

aku ni memang penakut. haritu masa kelas bahasa inggeris, cikgu tengah menulis dekat whiteboard, aku duduk depan sekali, then masa tu aku tundukkan kepala aku sikit sebab aku nak ambik benda dekat dalam meja, lep…

update post :)

Image
bismillahirrahmanirrahim 


so..dah lama gila kott tak update blog , hehew ;_; aku tersangatlah sibuk kebelakangan ni, sibuk dengan PBS . PBS macam feww -.- sangatlah annoying. Dahlah kena beli fail sendiri, masalhnya fail tu bukannya murah, kalau setakat 2,3 takpalah kot, ini 4,5 buah fail , ohh bukan bukan, lepasni bilangan fail tu akan bertambahh. bagusnya jadi form 1 kan?. soalan PBS pulak, kira okeylah setakat ni, boleh tahanlah kot.

kelmarin, ada gotong royong sikit sebab keesokannya ada orang nak memantau sebab sekolah mira akan dijadikan sekolah kluster, so P&P berjalan setakat pukul 11 je, hooray ! yeyeh , tak belajar, oyehh. ehermm, okey :D lepas tu, kena lah kemas kelas tu kan, kerja mira lap tingkap je. tingkap tu memang habuk tebal 4 inci , LOL xD haha okeh okeh. best woo main habuk, maka dengan itu cemar lah segala kesucian tudungku , tapi takpe, janji seronok !

so , hari ni, seperti yang dihebohkan, memang ada pihak yang memantau. so masa rehat, adalah sorang tu mari…