Posts

Showing posts from December, 2011

I miss my primary school

Image
semalam saya tengah bual-bual ngan uncle saya . tetiba dia cakap, dah nak bukak sekolah kan? . apa? saya masih x sedar yang tang tang dah nak bukak sekolah . herm, sedihnyer tetiba teringat kat sekolah lama . dulu nak habis sekolah cepat sebab memang siang malam kena datang sekolah lepastu kena marah pulak , lepas UPSR ni rasa rindu sangat sangat kat sekolah , cikgu dan kawan .

hari khamis baru ni, ada jamuan kat sekolah . herm , memang best giloss , gelak gelak , gurau gurau , suka suki . masa nak balik tu , kawan saya peluk saya , hurh rasa nak menangis pulak , bila teringatkan dah x boleh jumpa selalu . mujurlah ada seorang kawan saya yang akan turut bersekolah dengan saya .

baju sekolah dah beli cuma peralatan menulis je belum . lepas UPSR tuh, semua peralatan menulis lesap tanpa dikesan . entah pergi ke mana . masa UPSR tu bukan main penuh dalam pencil box , yang tinggal sekarang hanya habukk je , hermm . saya rindu nak gaduh dengan kawan , gelak gelak .

replay boleh tak? saya x…

Handphone Baru

Image
Hello dan assalamualaikum 
sudah lama tidak berjumpa . maaf, itu sahaja yang dapat saya katakan . semua ini gara-gara line internet dipotong . baru-baru ni blog saya rosak . saya malas mahu re-pair nya semula . mula-mula tu ingatkan nak pakai blogskin lain . tapi nampaknya x ada  yang sesuai . saya ambil template ain fadhilah dan gabungkannya dengan template blogskin scha-natasha . hasilnya jadilah macam ini ~ saya x kisah sama ada ianya hodoh ataupun tidak, asalkan ia ada rupa blog x apalah .
kamu semua apa khabar? . demam? padan muka hang , demam demam pun boleh bukak internet lagi . saya sangat sihat lagi berkhasiat . saya sudah ceritakan yang mak dan ayah saya akan belikan saya telefon baru aww. seperti biasa, kena harungi jam , hari hari jam , tiada hari yang tidak jam . sungguh membanggakan bukan? boleh masuk guiness world of record . negeri lain x payah nak jeles jeles gigit kang .
mujurlah telefon yang saya berkenan itu masih ada . kalau tidak dengan kb mall itu saya bakar deng…

i am sho sorry .

Image
Hello all readers

Miss me? HAHA, i am so sorry very much . dah tentu lah saya ada sebab yang tertentu mengapa saya privatekan blog saya begitu lama . lupakan saja, kalau saya cerita 5 tahun pun belum tentu nak habis . yang pasti saya sangat rindukan kamu semua . sepanjang saya privatekan blog, saya melalui masa yang sangat sukar .

segala-galanya bermula selepas internet terpotong . kebetulan mak saudara dan nenek saya ada di rumah . so, saya terpaksa menjaga kedua-dua sepupu kembar yang memang terlebih nakal . yang abang tu suka menggigit , dan siapa lagi kalau bukan saya yang jadi mangsa gigitannya . yang adiknya mujurlah gigi hanya sepuntung tapi masalahnya dia terlalu berat dan kerjanya hanya mahu berdukung . mujurlah diorang ni anak yatim dan masih kecik . kalau tidak ..

saya duduk dalam bilik sorang-sorang . teringat kat farah . betul ni, x lama tu, dia telefon dia nak tanya pasal interviuw kat mrsm . saya ckp x tau . lepastu cakap-ckp lah dengan dia ~ lama jugaklah . har har ha…

a long long day

Image
assalamualaikum 
saya akan tinggalkan rumah pada 5 disember ini untuk ke kem yang saya beritahu itu . sejujurnya, saya terasa sedikit malas untuk pergi ke kem itu, saya takut dia suruh saya berucap . saya sangat takut untuk berucap, suara saya pasti bergetar dan gagap jika memegang microphone . siapa lah yang baik sangat sampai undi saya jadi ketua uniform ni !!
saya dah penat tahu tak! semua orang anggap saya lemah,lembik dan apa apa saja bukan anggap tapi memang betul pun . saya ter-masuk dalam team bola baling pun sebab cikgu yang latih team tu baik dengan saya kalau tidak jangan nak mimpi , ini semua hanyalah nasib saya . 
mak saya pulak x habis habis masak makanan yang sedap sedap, act semua makanan bagi saya sedap . sampaikan ikan kering ngan telur pun saya kata sedap . saya x tahu kenapa tapi saya sangat suka untuk makan . yang saya paling benci adalah perlu jaga muka, sekarang saya dah agak risau sebab ada jerawat dah selamat mendarat, tapi sekarang ni dah kurang sikit.
saya masih…

back to december

Image
back to december again . saya ada jamuan bulan ini .. dan perkhemahan terakhir bgi sya bergelar murid darjah enam . ini mungkin last time saya berjumpa dengan kawan saya sebelum kami ikut haluan masing masing , saya hanya bersekolah di smka biasa sebab saya x layak untuk sbp dan saya malas memohon mrsm . abang saya suruh saya jangan mohon mrsm lagi. saya ikut sahaja~
bila time time jiwang pulak ternginang lah lagu ni~
bertemu dan berpisah adat manusia biasa hilang di mata tapi di hati tidak lupa berdoalah kita agar aman dan sentosa semoga berjumpa pula di lain masa
sk pasir pekan akan tersimpan kemas dalam dada saya! mungkin bila dah jumpa nanti dah x kenal~ kalau ternampak saya tengah menjual ikan kat pasar tu sila tegur mana tahu saya nak bagi ikan free kan?



handphone?

Image
baru balik dari besut ~ buat apa kat sana? saje nak mandi kat lata belatan, dah lama x pergi kat air terjun . auuuhhh best mandi dekat sana . time kitorang pergi tu x de orang langsung hanya me and the geng , air kat sana memang sejukk, dan agak deras, dalam pulak tu . nak duduk pun x boleh sebab air tarik ! lepas tu mak saudara mira pergi buat ayam bbq ! sedap giloss . okeeh, apa kena mengena lata belatan dan handphone? 
x de kena mengena langsung . begini, masa tu, mak saudara saya tengah baca surat khabar, lepas tu terjumpa satu iklan tentang 'samsung galaxy young' harga dia 499 . mak saudara saya kata lah kat mak saya , 'eh mari tengok telefon ni, cantik jugak' lepas tu mak saya datang dan cakap 'eh, cantiknya ! bagus jugak ni utk mira' . ouh gila ! mak saya nak belikan samsung galaxy young kat saya ! hurayyy ! mintak2 lah betul amin . mak saya kata nak beli handphone kat low yat, kuala lumpur .. alahai, sampai ke kuala lumpur pergi beli handphone
ni lah sams…