Posts

Showing posts from November, 2011

sambung ~

Image
comel je tisu ni
dah 6 hari x buat benda alah ni *angguk* hari ni tetiba je mari angin mana ntah suruh habiskan benda ni!

Day 6 : Five things you cant live without.

1.udara
2.air
3.makanan
4.tempat tinggal

#rujuk kat buku sains muehehehhehe

Day 7 : Four memories

1. saya terjumpa budak lelaki sekolah saya kat pasar
2. pelampung 2 seat . time nak naik gelongsor , saya duduk kat depan dan kawan saya nak naik, dia lepaskan tangan dia kat pelampung dan pelampung tu hampir2 terlepas.
3. saya tersembam depan headprefect saya
4. geng anti coupple .. -_-

Day 8 : Three words you ca't go a day witout using

x pham !!! next question

Day 9 : Two things you wish u could do

1. mati dalam islam
2. gembirakan mak ayah

Day 10 : One person you trust

1. wan nur adleen elany . she is my friend , naa -_- she is the best i had ~

dah tamat yuhhuu ! sekarang saya patut jaga muka dengan baik~ hahh this make me suffer very much . saya kena pakai toner apalah lagi .... saya dah kata sbp takkan pilih saya . sheep, …

New shirt again !

Image
good evening~ HAH ! sakit nya berhambat dengan sepupu saya tadii maunya patah kaki ..
okeyy, dah tukar baju :3 dari pink ke hitam! hitam itu menawan? HAHA ambil template adik ain fadhilah . 
Dashboard dan follow button yang asalnya template ni tiada button follow dan dashboard, pergi lah menyelongkar tutorial orang untuk letak mende kecik ni, alahai, saya baru saja menggunakan blogskin ni , jadi kena rujuk tutorial jugak x boleh nak twist ikut suka hati macam twister tu 
Header Ini lah masalahnya, saya reti sangat nak buat header tapi saya x tau cara nak letak header ni .. kena upload kat imgur atau photobucket dulu ke?-_-
Lagu okeey, ini saya yang letak sendiri . lagu biasa 0330 , well saya x dapat nak buang ketagih dengar lagu ni entah lah .. saya memang minat gila gila kat lagu ni ~
Tajuk Beyond the sky! nampak elegant x? HAHA saya ambil dari blog mana entah dah lupa~ dalam tu memang banyak nama yang saya berkenan akhirnya pilih yang ni jugak :)
okee, nak tau mira ambil masa berapa lama? 1 h…

Saengil Chukkae Hamnida Kevin !

Image
#maaf maaf saya rompak gambar oppa kat facebook ngee~
 oke saya lewat wish untk oppa tapi saya masih jugak nak wish ! omo  . saengil chukkae hamnida woo sung hyun !! . do stay healthy alwayss :') .. no matter what u do i always support you kevin ! no matter what u do u always be the first place in my heart . 
i made all of this for u kevin !
saengil chukkae hamnida, happy birthday, selamat hari jadii oppaa ! do happy always

this will never end ~

Image
okeee .  not in mood -_- saya masihh x boleh bukak facebook dan saya masih boring ! saya nak join contest tapi kebanyanyakkannya memerlukan 'like' page di facebook . saya sangat malas untk menolong mak memasak kat dapur .. dan saya perlu menjaga 2 orang kembar yang sangat memenatkan feww~ mereka hanya tahu nak dukung dukung dukung ! itu saja mereka tahu selain menangis ..

manusia tidak terlepas dari buat kesilapan

Image
kita kan manusia, ada buat silap betul kan? .... saya tahu saya ketinggalan .. tapi ikut suka kaki saya lah kan?

ingat lagi part masa photoshoot watch out? yang hyung shik jatuh ke dalam laut? semua orang kata dongjun terjun ke dalam air untk selamatkan hyung shik selepas hyungshik jatuh kan? but for me, it kinde look hyungshik that pulled dongjun's shirt right? hyungshik sempat jerit nama dongjun sebelum jatuh ke dalam air sebab tu dongjun sempat paling muka dan jatuh dalam posisi yang baik .. nasib baik dongjun pandai berenang tapi masalahnya hyungshik x pandai berenang .. manager dia terus terjun dalam laut lepas nampak dongjun ngan hyungshik jatuh . muka hyungshik nampak macam terkejut sangat .. orang kata dia kena pergi hospital lepas tu sebab mengalami kejutan .. okee itu saya x tau betul ke x .. satu perkara yang saya x pernah faham adalah kenapa orang yg x reti berenang duduk kat tempat yg tggi dan tepi , yang ada risiko untk jatuh ke dalam air? anyways, ZE:A hwaiting !!

har…

No title -_-

Image
mak saya kata muka saya macam diana danielle , cis agak agaklah sikett nak puji anak tu kan? ada ke pulak muka seposen saya ni mak kata macam diana yang cun macam filem cun tu an?! spe penah tengok cerita hindustan ? ghajini pernah tengok? bestt gilaa, amir khan memannggg hensemm aww ! cerita dia sedeh ber, menangis iteww berr ~ jangan ingat kita minat korea x tengok cerita hindun ber, apekehal nak tengok korea 24 jam ber? x ke mana la jawabnya berr!

Day 5 : 6 song that you are addicted to


1. b1a4 beautiful target
#lagu ni comell sangat~
2. BEAST Fiction #suka part dia nyanyi fiction sambil dance kaki tuu cool :3
3,4 . u-kiss neverland & 0330 #lagu ni, lagu ni, lagu ni ......................... BEST lah awak !

#fainted because eli is shooo handsommee ~
5. t-ara roly-poly #roly-poly, roly roly poly blablablla ~ 

6. kim kyu jong - yesterday
#lagu ni x lah popular tapi bestt apa! kim kyu jong tu hensem giloss !
saya kena jadi babysitter untk 2 minggu~ ahh malasnyaa! saya masih x tahu macam mana…

Day 3 : Eight things that annoy you

Image
#hensemnyaah ! 

-orang yang hina agama islam
-basuh pinggan , cabut rumput , apa2 saja yg memenatkan -_-
-bila facebook tidak dapat dibuka -bila internet terputuss ! grr~
-serangga, macam nyamukk yg suka main kat telinga aarrgghh !
-orang yang benci kpoppers x tentu pasal~
-internet yang sangatlah lambat

banjiirr sudahh ~ pfft!

Image
banjir banjir ! yeayhh .. kepala hotak hang .. banjir? pfft~ , tiap tiap malam pasti ada bunyi katak tengah melalak ! kena pulak ada ribut , selubung dalam selimut jugak, bukan sebab sejuk tapi takut ! , masa saya kecik kecik dulu, saya ingatkan tuh bunyi lembu -_-  kena tahan jugaklah sampai hari khamis ni , kelmarin mak saya ajak pergi tengok air kat tambatan diraja ! saya malaass . saya x ingat tahun bila, tapi ada sekali air kat sungai mana entah ... dia ada bulat lepas tu berpusing pusing, rasanya adalah dalam 2,3 lubang .. takut gillaa .. simen kat luar rumah saya tu ada yang senget sikit , kat situlah air bertakung , lepastu baju pulak x kering kering, terpaksa lah sidai dalam rumah kan !

dah , nak sambung challenge

Day 2 : nine things you do everyday

-bukak internet
-mandi
-makan
-tidur
-tengok tv
-dengar lagu kpop
-main game
-buat adik marah HAHAHAHA #evil laugh
-berangan sorang2 pastu gelak sorang2
-tengok muka kat cermin

tadi kan saya ada mimpi ! ada seorang budak lelaki ni…

Day 1 : Ten random facts about yourself

Image
-wan amira ezzati bt. wan abdul ghani -suka buat lawak lepastu sendiri gelak HAHAHA -kpoppers -hate spiderman -sensitive -blogger -100% islam -single -love spongebob squarepants and patrick star -facebooking,bloggering,gaming are my hobby
that's all 10 facts about me :) chill~

10 day challenge

Image
let do this challenge ! :)

I am happy now !

Image
saya sekarang dah guna blogskin by nurul ain, tengok sendiri di credit section ! terima kasih kak, template ni lawoo sangatsangat ! sygg akak . saya malas mahu edit blog saya .. so, saya pergi ambil freebies ni, apa salahnya kan?  saya baru balik dari perak . apa saya buat kat sana? hantar abang sulung saya ke uitm kat seri iskandar .. mak saya dah tempah satu bilik v.i.p , hotel ni dah berapa kali buat hal , iaitu lambat nak check in, kat kaunter dia tertera check in ada pukul 2 tetapi saya check in pada pukul 3 kerana bilik tu lambat sangat nak kemas , naknya mak saya marah kat budak pendaftar tu, dahla check in lambat, mintak maaf pun tidak .. boleh je dia buat muka selamba sambil ckp budak housekeeping buat hal ... haihh -.-
lepas tu pergi teluk batik, kena pulak masa tu dia buat pesta .. entah apa namanya, banyak gila barang2 comell , tapi satu pun saya x beli ! tau apa yang saya beli? selipar yang harga 10 ringgit tu ! HAHA . lepas tu saya tengok orang naik benda yang macam pisan…

hari yang membosankan .

Image
saya sangat malas mahu buat kerja tapi saya rajin bila makan aumm . ohh ya saya sekarang rasa dah putus harapan , kalau saya tidak dapat pergi ke sekolah berasrama penuh pun, smka falahiah dah cukup buat saya. selepas cikgu menghantar semua sijil2 saya, berlambak sijil baru diberikan kepada saya, sebelum sijil saya banyak, saya hanya ada 11 sijil dan diantaranya cuma 7 yang layak dihantar dan guess, sekarang saya ada 21 sijil dengan 2 di peringkat negeri dan 2 daripadanya tokoh matapelajaran terbaik dan ajk pembimbing rakan sebaya .. -_-

pada 28 november ini saya perlu menghadiri kem kepimpinan pemimpin unit beruniform sekolah rendah peringkat negeri kelantan . panjang kan nama dia? HAHA saya perluu pergi kerana saya merupakan pemimpin pergerakan puteri islam .. saya akan pergi dengan kawan saya , ya tentulah dia pemimpin jugakk . saya x pasti sama ada pemimpin unit beruniform lain turut serta atau tidak tapi yang pasti itu tidak menyeronokkan jika mereka turut serta kerana selain dar…

cis, i hate u laptop !

Image
saya ada satu tabiat iaitu suka memegang kepala zip di belakang bila berjalan, itu terbukti masa saya berjalan ketika mahu mengambil slip peperiksaan . kain saya ribu dia dibelakang, saya suka main main dengan zip tuh entah kenapa , btw i got 5A's , in my gang just 2 did not get it . yang saya terkejut nyaa ada seorang budak lelaki ni, dia selalu tertinggal dan selalu berada di last place, dia jugak selalu dimarahi cikgu tapi masa slip 5A diumumkan .. tau siapa yang ke 28 merangkap budak terlast dapat 5A? budak lelaki tuu, it like magic didn't it?
lepas saya dapat result tu, malam tu jugak mak saya bawak pergi kentucky fried chicken or known as KFC, tapi bila saya tanya hot & spicy dia kata dah x de cuma ada yang tomyam punyaa, apapun saya prefer hot & spicy more than tomyam daa .. apa yang saya berangnya, laptop saya diblocked dari membuka fesbuk, ertinya saya x dapat nk bukak fesbuk, blog saya pulak ntah kenapa jadi rosak macam tuhh..internet yang ada pulak slow habis…

UPSR result !

Image
nampak x header tuu? bila disentuh dia senget pastu hilang? ciss yang jadi masalahnya kalau kita pergi design pun dia akan jadi hilang macam tu, so payahla nak edit menyampasshh pashh nak buang sayangg, sabar je lah  . hari khamis nii, hari jadi kekasih saya <3 jokejoke okee seriuus hari khamis ni result peperiksaan saya , ciss cepatnyaa, i wonder what my result!! oh god, this make me suffer very much =.=
selalunya bila periksa mathematic akan dapat b , hope not for this time, i want to make my parents to proud of me 








banyak masalah pulakk ~

Image
assalamualaikum 
bulan ni saya ada banyak benda harus disettlekan dan dibereskan, bulan ni banyak sangat masalah , antaranya
-persembahan nasyid
nasyid? disebabkan kemenangan kami hari tu, kami kena buat persembahan selingan masa anugerah penyampaian hadiah , kami terpaksa korbankan masa cuti kami pada hri sabtu dan ahad untuk latihan di sekolah , tadi ada sorang kawan saya x hadirr katanya mak dan ayah perlu melayan tetamu , kami dah puas paksa dia untk datang, mesej lah telefon lagii .. bukan ke basikal ada? lagipun sekolah dekat, ustazah yang latih kami dah marah marah memang kesian kat dia sebab kena handle dua persembahan, satu yang kitorang punya satu lagi yang persembahan nasyid budak lelaki punyaa dahla dia sorang, budak lelaki pulakk banyak songeh nyaa . what the fish ._.
-penyampaian anugerah
saya dapat matapelajaran bm pemahaman terbaikk, gembira? bersyukur lahh :) okeey lah tuu kan? saya tau anda lagi hebat dari saya! frustrating? yeah, a bit . masa ubb berapa entah saya hampir…

oohh laa . besst !

Image
assalamualaikum.. camner dengan trip? terrbaikk :) masa mula2 naik bas tu saya terpaksa berpisah dari geng . mintak punya mintak, akhir2 cikgu bagi jugak naik bas sekali dengan geng . alahai -.- tempat duduk pulak kat belakang, dahla ramai budak lelaki kat belakang . lepas tu sit tuh dekat ngan 'seseorang' . kena tahan jugak , malam tuu terketar2 kes lupa bawak baju sejukk . sheep, dahla aircond tu deras kena pulak ngan mira x pakai baju sejukk . bestt , masa malam tu mira x leh tidur, ntah x selesa .. pagi tu dalam pukul 10 baru sampai kat gambangg, lepas ambik gambar semua, terus bedal kaunter top-up . kakak tu muka macam .. x mesra, senyum? jauhh lagi .. lepas sewa pelampung, kitorang terus terjun dalam air .. HAHA . bessst sejuuk .. kemudian, mira ngan kawan2 lain #ayat skema  pergi naik gelongsor yang tggi tuh, yang ni utk ramai .. memang takutt..



tapi x menyesal pun, siap naik 2,3 round lagii .. yang paling mira x leh lupa masa nak naik gelongsor untk dua orang , guna pe…

see you soon :(

Image
#aloloh, comelnye bear ni, belikan untuk saya bolehh? bolehla, sayangg awkk
hey =) i got to go to gambang tonight . HEHE .. i know u dont jelly with me .. rite? x seronok lah kali ni, ramai budak kelas saya x ikutt , saya macam -.-' erkk? dulu masa pergi trip ke terengganu memang best habiss ... mira x hantar lagi borang, haritu cikgu kasi kat mak sebab mira x hadir, mak mira cikgu kat sekolah .. lepastu mak hilangkan borang tuh , tapi cikgu kata x pe, esoknya cikgu bagi borang semulaa kat mira .. sekarang borang tu masih x hantaar2 lagi x tau lah macammaner .. i gonna miss my blog , my readers , my facebooks , my twitter , my geng , my haters , my copycaters , my sisters and etc . jaga blog saya eh? HAHA, mira x pergi lama punn ada lah dalam 1 hari 2 malam gitulahh . jaga blogg saya =.- . okehh, lepas trip mira akn post camner trip tu eh?

contest blog simple but awesome !

Image
nak masuk contest daripada adik comell nii ! nah syarat2 penyertaan
- A Malaysian blogger
- Mesti ada blog
- Follow blog ini (tak wajib)
- Buat satu entry tentang contest ini dan letak banner contest itu sekali
- Tag rakan blogger (tak wajib)
- Paste link entry di tapak komen 
nak tau hadiah ? click sana   , hadiah dia cunn cunn blakee :)

Contest nature beauty

Image
haiii,  semua, kita nak masuk contest nih ! nak masuk jugak? eh sibukk -_- HAHA, x der lah .. boleh jee tekan sini ya!
gambar yg dipertaruhkan !
ciss , saya tau saya xkan menangg punyaa . hokk aloh, contestans lain semua pakai nikon , saya pakai camera sony ericson K770i ! hikkhok rock x? :)

Tagged :
Kak jannah
Kak hanie



tragikk -.-

Image
assalamualaikum 

omo, i want these ! can i? 
dah lama mira x post kan? HAHA, sorry lah dah dah jangan buat muncung sedepa tuh, nanti muka yg kiut lagi miut tuh jadi hodoh . problem biasa, blog saya hancuss  . pagi tadi mira pergi pasar, pasar besar wakaf bharu, ramai nk mampuss orangg ! mak saya nak belikan benda utk memasak juadah kami petang ni #tibai ayat adik aq, perlu ke dia heret saya sekali? aigoo, muka saya masa tuh camni


comel x?

dalam hati, saya berdoa, ya allah mintak2 lah x de sape yg saya kenal kat dalam pasar nih amin amin . lepas tu tetiba je mak saya naik tangga nak pergi tingkat atas , haih, lif x de terpaksa guna manual .. sape agaknye lah yg baik hati sangat nk buat lif kat pasar an?  lepas tuuu saya terserempak dengan kelibat yg paling dimusuhi -.-



kenapa mesti dia?? alahai :( dalam seramai2 manusia dan budak dalam dunia nih kenapa harus aq terserempak ngan dia? saya x pasti sama ada betul atau tidak itu dia sebab saya dapat lihat dari tepi saja, dari segi haiirstyl…