Posts

Showing posts from October, 2011

chaejin ♥

Image
assalamualaikum ♥
hello ! korangg ! mira dah ada bias baruu !!



nampak mamat kat atas? that is my chaejin hensem kan? dia masih muda korang congak sendiri lah umur dia .. dia lahir 1995 .. dan group dia MYName baru je debut.. rasanya bulan ni lah diorang debut . masih baruu ! diorang dah ada mv .. nama dia message korang pergi bukak youtube sendiri ! i warned you dont you dare take my bias away ! mira susah payah cari mamat ni last2 jumpa jugak , korang senang2 nak ambikk dia kan? HAHAK, kalau korang bagitau kita boleh share !

u zoom zoom my heart like a rocket ! ooo my handsome target .. i like like like it ! HAHA

ada orang panggil saya kakak !

Image
assalamualaikum
new design lagi ! HAHA hodoh kan? biasa lah, blog mira x pernah nak comel . tadi, masa kat skolah, masa mira nak turun tangga tuh, ada sorang budak darjah 5 ni dia pggil mira 'kak mira' . erk, mira kekok lah kalau ada orang pggil mira kakak ! HAHA . kalau budak darjah 4 tu boleh berkira ni dah darjah 5 . macam mira ni dah tua ! x per lahh memang mira lagi tua dari dia punn ! HAHA adikk .

aq dah tua -.- ! HAHA


dulu kawan kini lawan

Image
assalamualaikum 
sape mussuh ketat seorang gadis? gadiss lain . betul jugak ayat tu .. kita kawan kemudian lawan .. lepas tu? senyap x terkata .. herm .. know what? memang susah nak cari kawan yg betul2 sejati .. dan setiap manusia x boleh lari dari menipu . adatlah, bila seseorang buat silap , kemudian ada orang tanya .. awk ke yang buat .. conform 100% si pembuatnya x akan mengaku terus-terusan . mira ingatkan dia x de lah nk menipu .. sebab muka dia suci . ada benda yang tersembunyi di sebalik muka dia ynag suci! sudut kegelapan nun jauh di dasar hati -erk- . manusia tiada yang sempurna begitu jugak ngan mira .. kat dunia nih x de manusia yang boleh menandingi kebaikan rasulullah s.a.w .. nampak jer baik, kalau x sembahyang x guna .. sekarang nih, mira cuma ada satu je kawan yang mmng boleh dianggap sejati .. lelaki dan perempuan?  memang mira jelly ngan boys sebab boys ni cam x de perasaan kalau orang panggil dia gedix .. dia boleh lawan balik tapi girls? hanya mampu berkurung dal…

truth or dare

Image
korang! tadi saya main game truth or dare kat group k-pop hitz . best gilaa .. diorang kat k-pop hitz ni asalnya x tahu amende pasal game ni kan! bila saya explain berduyun nak main :) .. diorang playful .. saya sangat letih melayan diorang ! HAHA diorang siap dare saya lagi .. dia suruh saya tulis 
saya benci gi kwangdekat wall group tu ! hadoii -.- . penat ! sekali saya ajak main 100 orang yg datang .. korang x tau truth or dare tu apa? meh sini nak explain

truth or dare tu macam ni, awk kena pilih satu sama ada awk mau truth atau dare .. kalau awk pilih truth saya tanya benda awk mesti jawab dengan jujur .. kalau dare saya akan cabar awk buat benda dan awk perlu buat .. misalnya saya dare awk suruh buat status kat fb 'saya lesbian' awk kena buat .paham? macam tu lah game nyaa .. kalau saya .. saya suka dare dari truth :)

saya sayangg k-pop hitz

buat header !

Image
because im naughty naughty ~ bonjour ! tadi, kawan saya nk tempah header dari saya  . saya ckp x yah tempah saya bagi free . nk tgk header saya buat? saya tau kamu akan kata hodoh ! HAHA memang pun hodoh saper ckp hodoh angkat kening kamu ~ -erk- haha . header saya x sesuai langsung dengan blog dia yg chomell lotte tuh ! oit oit, saya bukan nk menunjuk yg saya buatkan header untk orang .. apa celup nk tunjuk2 header hodoh buatan saya kat korang ! saya mau sharing je . bukan ke sharing tu caring? hikhokk . saya pun x reti lah nk buat header comel2 nih .. tgk header saya, sakai gila .
capital N ~ lama x jumpa !



basikal? erk ..

Image
ini yg betul punya lah .. saya x reti bawak basikal . nk gelak? gelaklah! sebab apa? sebab saya tanya semua yg handal2 naik beskal kebanyakannya ckp, mula2 naik basikal nih conform jatuh punya . erk~ saya takut wehh . saya tgk kan, ramai lutut dia berparut akibat jatuh beskal ! erm saya pun pernah membonceng basikal sepupu saya .. masa dia tengah bawak tuh entahla kenapa lutut saya tetiba jatuh lalu bergesel ngan jalan . sakit meyyhh! ada banyak parutt.. 

hari tu kawan saya suruh saya belajar naik basikal .. kat skolah la ni .. dia bagi pinjam basikal dia.. saya pun naiklah basikal tu .. walaupun kawan saya pegang basikal tuh, saya tetap melaung -aggghhh- kuat pulak tuu . nasib baik x ada orang mana .. saya x reti nk imbangkan badan itulah the main problemo . huh, biarlah x bawak basiikal pun, saya dah seriikk naik basikal angkara kejadiian lutut saya berparut . sekadar membonceng bolehla . HAHA . chill~

aq dah x larat .. uhuk uhuk

Image
asslamualaikum ..
huh, hari ni saya demam .. batuk x kebah2 .. selsema lagi .. suhu badan semakin naik .. erm :\  . ubat? pagi tadi baru saya makan ubat .. walhal, kelmarin lagi saya batuk, tu pun saya x tahan sebab mak saya duk bagi tazkirah kat saya . tangan saya sejuk sangat2 .. tapi kat kepala panas .. kalau setakat demam selsema saya x kisah tapi ni tiga2 .. saya paling leceh kalau batuk .. dahlah batuk kering kalau basah x per la jugak .. huh, esok dahla skolah, ada perhimpunan pulak tu . -_-
aq malas makan ubatt !

aqu si budak gedik

Image
nampak title hari ni? gedik . gedik ape tu gedik? gedik tu maknanya suka menggatal x tentu hala . huww . terbaru! ada sorang rakan saya yg memang sama2 gila k-pop macam saya.. berkata saya GEDIK . dia pandai,comel,putih dan anak cikgu kat sekolah saya . ^^  dia siap kata saya perasan sorang2 .. dan x suka perangai saya ... fine friend .. kalau awk kata saya gedik . itulah hakikat yg perlu saya terima .. saya gedik ! 
macam mana dengan perasan sorang2? pergilah cari sendiri .. okey kalau awk ckp camtu, saya terima..  semua rakan dah sisihkan saya .. maknanya

saya nk pergi ke laut kejap ~ kalau kita x berjumpa lagi, jaga blog saya elok2 .. saya akan rindukan kamu semua huu ~

Buat dadih yeay !

Image
assalamualaikum . wassup geng? HAHA okeh .. tadi lepas mak saya balik dari pasar, mak saya decided nk buat dadih . yeayy ! dadih tu mak saya beli tempoh hari masa pergi ke K.U.D a.k.a karnival usahawan muda kat kuala lumpur .best woo . mak saya beli yg strawberries dan jagung punya . mula2 mak saya nk beli yg jagung sebab adik saya minat gila kat jagung . huh, cendol punya adik macam x tau je kakak dia nih anti jagung . saya suruh mak beli yg strawberries jugak . nasib baik dia belikan kalau tidak sumpah saya x mau sentuh dadah dadih tu . tadi, lepas saya sidaikan kain mak suruh tolong kacaukan dadih tuu . kacau je? kacang ! HAHA, sebentar je dah siap ! slurpp besst ! dadih sedap we love it ~
tengah makan dadih strawberiies punya ! ^^ jelly?  haha ! come to my house lahh !

the game :)

assalamualaikum . tadi masa saya buka blog  eka bagitau kat shoutbox saya ditag . terima kasih ^^ HAHAK . okeh dah dah . sbelum ni memang saya dah nmpk game nih ., but... nampak cam payah jer ... so, saya x mainlah .. bila dah ada orang tag.. ahh main jer lahh kan !

Here the rules ♥
1. you must post these rules 2. each person must post 11 things about themselves in their journal 3. answer the question the tagger set you in their post. and create eleven new question for the people you tagged to answer . 4. you have to choose 11 people to tag and link them on the post  5. go to their page and tell them you have tagged HIM/HER 6. no tag back 7. no stuff in tagging section about "YOU ARE TAGGED  IF YOU ARE READING THIS" YOU LEGITIMATELY (a.k.a REALLY,TRUST,WITH ALL HONESTY) have tagged 11 people
11 things about myself : ♥
1. me is me 2. dont like insect especially spider 3. loves my family  4. proud to be a muslim 5. loves my god and prophet muhammad s.a.w 6. can be a nice person if u nice wi…

new layout

Image
weh ! HAHAK sory dah lama x hupdate . sebab baru2 ni saya terlibat dalam camping . sorry yerr ! ouh yer .. saya sedih giler ni sebab hari ni saya terlewat bangun untk pergi ke skolah .. hey .. hari ni bukannyer hari biasa tapi hari pengagihan borang ke bukit gambang . huaaa melepaslah nampaknya saya nk pergi . x pe lah x de rezeki nk wat camner .. uhukss .. disebabkan saya boring saya try buat header guna photoshop . saya buat bodo2 jer sebab saya pun x reti kan .. korang tgklah hasilnya sendiri .. kat atas tuu .. hodoh kan? and it such weird .. sebab blog warna purple header warna pink . ah lantaklah .. 
nak pergi gambang jugakk ~ uhukss ..

Yeay !

Image
yeah ! esok ada camping tauu dekat sekolah . saya turut serta ! yeayy ! HAHAK, yg x best nyer, saya perlu jadi ketua bagi kumpulan unit beruniform saya, puteri islam . saya malas lah , kena jaga orang, kalau hilang sorang saya yg kena .. cikgu kata, cikgu akan bagi wisel kat tiap2 ketua kumpulan .. kalau ada kecemasan tiup wisel tu . HAHAK, kalau terserempak ngan hant* korang rasa kan, korang ingat lagi x nk tiup wisel tu? kalau saya, jangankan nk tiup wisel , mungkin dah pengsan agaknya .
doakan hant* x datang kacau saya.. betul ni serius ..-.- dan dan.. orientering dibatalkan lah .. yeah yeah !! x perlu lah nk susah payah nk ingat arah mata angin kan?..tpi ada pertandingan kawad kaki ngan khemah terbaik..pasang khemah saya reti .. kawad? bolehla sikit2 sekadar hentak kaki .. yg best nyer .. malam tu ada masak ayam bbq ! slurrp -korang jangan jelly-  HAHA . okeh .. nk siapkan barang2 nk pergi berkhemah .. lepas perkhemahan ni, saya akn tulis balik pengalaman saya kat sana . chill !
x b…

its hurt man

Image
. my heart is getting hurt by the same people again .. it's very hurt .. i know that i had promise with him .. but im not strong anymore to make a stand .. i had scolding and give him a warning but he never want to listen to me . that's why i swear that i will vengeance to him untill he felt what did i felt . u better watch .. or no you will regrets it whole of your life . you better watch ! 
x de mood nk berblogging buat masa nii . take care readers ..

HAHA !

Image
sebenarnya tadii kan .. mak saya x bagi main internet .. sebab dia suruh kemas bilik dulu .. saya? saya wat derk jer lahh .. buat muka tebal paksa dia bagi broadband .. mujurnya x dijerkah . huh -,- .. bilik saya? jangan cakap .. memang bersepah habess .. saya malas lahh nk kemas .. so, sapa2 yg simpan angan2 nk jadik suami saya .. pastikan ada duit nk menyara bibik ! HAKHAK .. x senonoh toll minah ni .. 
esok tak mau pergi skolah =.=' ..

god,i want my friend back !

Image
god, i pray to you i want my friend .. 

 saya minta maaf kalau saya ada silap .. memang saya dah banyak buat silap .. banyak sangat .. tapi awk byk bersabar .. saya tahuu awak sakit hati sangat dengan saya kan? saya tahu, setiap hamba ALLAH tidak lari dari membuat kesilapan .. sepanjang kita berkenal .. saya banyak wat silap.. harap awk lupakan semua ituu .. dan mari kita buka buku baru .. tolong kembali, saya x boleh hidup tanpa gelak tawa awk .. saya boring sangat sangat bila awak tiada .. tolonglah kembali, kalau awk kembali , saya janji x akan gaduh2 ngan awk lagi .. pless! izinkan saya panggil awk 'kwan' sekali lagi .. dan jangan putuskan persahabatan kitaa . 

 selalu warnai hidup saya dengan gelak tawa awk yg unik tuu ^^ .. tanpa awk mgkin hidup saya kosong .. awk lah kawan terbaik
sporting,chill , lawak
tempat saya luahkan perasaan
sudahlah ! tamatkan semua pergaduhan kita ..! janganla berpisah .. saya sayang korang.. pleasse balik seperti asal .. 


saya nak sangat lalui masa …

perkhemahan paling tragis !

Image
citer ni dah lama kott ! tapi tapii .. saya degill jugakk mau share .
saya terpilih untuk pergi camping ... ngan bestie saya hanan sofea . tempatnya kat mana lagi kalau bkan kem kok keli . hekhek .  masa hari camping tu diadakan saya demam doe . tpi sya ttp jugak mu join ini camping ... mula2 sampai tu wah .. dia dah bagi bagi kan ruang untuk dirikan kemah pada kontinjen masing masing . dan untuk kontinjen kami .. terletak agak hujung dan berdekatan dengan tandas -.- apa la nasib .
lepas siap2 pasang khemah, solat , mandi kan . ada sorang budakk ni dia x de khemah . actually, dia tumpang khemah sebelah . sebagai jiran, kami tegur2 lah dia sikit2 kan . pantas dia tanya 
awk tggal wape orang dalam khemah ni?saya jawab . kami tggal berdua . lepas jwb tu dia cpt2 kata dia nk tumpang khemah kami sebab khemah yg dia duduk tu orang dia annoying . khemah kami pun agak besar dan kami pun tkut tidur berdua so accept je lah . keessokannya , pertandingan kraftangan dri bahan terbuang . saya dan best…

angry birds? domokun?

Image
domo, angry birds . banyakk weh peminat diorang . kite jeless ! *jeles x tentu pasal . mula2 angry birds .  . angry birds tu sya langsung x kenal apa ke bendanya .. sampailah abang saya download game dia . ouhh rupa2nya angry bird ni game .. lhaaa baru kenal  . 
domokun? lagila saya x kenal saya sempat tengok gambar dia je  . cute la jugakk tapi dari mana asal usul domokun tuuh? game ke citer ke or..? ahh confuse . skarang ni zaman kegemilangan angry birds and domokun . HAKHAK . cam pelikk je bunyi nya

huh ! maaflah saya ketinggalan zaman sikit . mana x nyaa bas tu lahh yg tggal saya kat zaman apa ntah . skang kena pikir camne nk pergi balikk .

masalah !

Image
oouuhh ! saya dah tempuh hari yang buruk lagi tragik hari nii .. pertama.. hari khamis ni ada pemntasan drama kat skolah saya . kami perlu buat sendiri tanpa bantuan guru , hukhuk nk nangis rasa bila kena pikir .. dahla kami bertekak sesama sendiri .. 

kalau buat pertandingan .. kelas kitorang pasti dapat johan keseluruhan ... mana x nya boys kelas kami semuanya egois . haktuihh satu habukk pun x nk nagi kerjasama . ingat macho sangat laa diorang wat camtu? sumpah aq kata kalau boleh aq nk tampar sorang2 biar diorang sedarr kita ni nk wat drama bukan contest kontrol macho ! . itu yg pertama yg kedua .. 
minggu depan ada pertandingan antara rumah rumah sukan ! bertambah la msalah saya . korang doakan saya x terpilih eh? tolong saya tolong saya ! yg ketigaa


internet saya lambat gilaa ! nk post pun kena berjuta kali tekan butang loading .. nk patah rasanya jari jemari saya yg cute nih ! *uwerkkk nk muntahh .  yang keempat .. saya dituduh mnipu! menipu? haha saya dituduh menipu kerana ckp da…